Meppel scherp op drukte tijdens stadsbraderie

Gemeente Meppel is scherp op drukte tijdens de stadsbraderie van komende donderdag. Burgemeester Korteland heeft zijn handtekening gezet onder de evenementenvergunning nadat het plan coronaveilig is bevonden.

Gemeente Meppel bekijkt aanvragen voor evenementen met scherpe blik. Net als voor corona bestaat een complete aanvraag uit een aanvraagformulier, een situatietekening en een veiligheidsplan. “Maar nu we met coronamaatregelen te maken hebben, wordt het veiligheidsplan uitgebreid met een verplichte coronaparagraaf. Hiervoor nemen we samen met de organisatie een checklist door”, vertelt een woordvoerder van de gemeente.

In die ‘coronaparagraaf’ draait het om voorkomen van drukte. Zo wordt de braderie opgedeeld in secties. Elke sectie is afgezet met hekken en verkeersregelaars controleren de drukte. Als het te druk is, wordt een sectie afgesloten. Verder staan alle kraampjes staan aan één kant van de weg zodat de looproute eenrichtingsverkeer is en worden de kramen zo breed mogelijk opgezet.

“De organisatie gaat uit van vijf vierkante meter per bezoeker”, vervolgt de woordvoerder. “De verkeersregelaars kunnen bezoekers ook aanwijzingen geven om door te blijven lopen en 1,5 meter afstand te houden. Daarnaast gaat de organisatie, samen met de gemeente gedurende de dag evalueren zodat handhaving en de evenementencoördinator kunnen bijsturen, mocht dit nodig zijn.”

Foto RTV Meppel (braderie Donderdag Meppeldag 2019)