Nieuws

‘Meppel niet voorzichtiger dan buurgemeenten’

De stadsbraderie van komende donderdag is pas een van de eerste evenementen sinds de corona-lockdowns. Sommige inwoners en ondernemers in de stad vinden Meppel voorzichtiger dan buurtgemeenten. Dat spreekt de gemeente tegen. “Meppel is niet voorzichtiger dan andere gemeenten”, zegt de woordvoerder. “Overal gelden dezelfde maatregelen, die zijn landelijk.”

Wekelijks is er overleg met alle Drentse gemeenten en de Veiligheidsregio Drenthe. “Daar nemen we de aanvragen door die binnenkomen. Daarin trekken we samen op. Daarnaast voeren we al 1,5 jaar regelmatig goede gesprekken met de evenementenorganisaties en kijken we samen naar de haalbaarheid van de evenementen in Meppel. Vaak is het zo dat organisaties zelf tot de conclusie komen dat ze hun evenement niet willen organiseren zolang er coronamaatregelen gelden. Het is een grote verantwoordelijkheid voor de organisatie om te dragen.”

De woordvoerder benadrukt dat de braderie op dezelfde manier behandeld is. “Het is niet zo dat we bij de aanvraag voor de braderie anders hebben getoetst. Iedere aanvraag die binnenkomt wordt door ons getoetst op verschillende punten, waarvan één van de punten de toetsingscriteria van Rijksoverheid zijn, als het gaat om de volksgezondheid in het kader van corona. Deze vergunning is afgegeven omdat het evenement voldoet aan de gestelde eisen.”

Foto Arjan Tien