Cultuur

My Generation viert Koningsdag

Het is een spannend verhaal dat je zaterdagavond in My Generation hoort over Radio Sutch. Want als de gevestigde radiostations je liedje boycotten, kun je het beste een eigen zender beginnen zodat je hem tóch kunt draaien, nietwaar? Vanaf 19.00 uur vertelt Bert Pleizier je hoe het precies zit. Van Nathalie van Kasteren krijg je dan weer van alles te horen over soullegende Al Green, van wie zijn grootste hit uiteraard niet op de playlist ontbreekt. 

De link is er 1 in de persoon van Cher. Zij vormde namelijk niet alleen een duo met haar man Sonny Bono, maar begon haar carrière als achtergrondzangeres bij onder meer The Righteous Brothers en The Crystals. Ook hoor je 2 nummers van de Langspeelplaat van de Week en da’s deze keer die van The Troggs, Wild Thing uit 1966. De tv- en filmmuziek is in handen van Neil Diamond. 

My Generation komt deze Koningsdag met de trein en vertrekt met het vliegtuig. Stem af op RTV Meppel en je begrijpt waar dít nou weer op slaat… Wil je meer weten over het onvolprezen radioprogramma, dan check je www.facebook.com/nathalieenbert

Tekst/foto Nathalie en Bert