Over ons

RTV Meppel is opgericht in 1983. In het jaar daaraan voorafgaand werd tijdens de kerst een proef gedaan met live televisie. In de eerste twee jaar werd slechts in het weekeinde een aantal radioprogramma’s gemaakt die via het Meppeler kabelnetwerk werd uitgezonden. En twee keer per jaar een televisieuitzending. Geleidelijk aan werd het aantal uitzenduren uitgebreid. Vanaf 1986 mocht ook via de ether worden uitgezonden en eind jaren tachtig/begin jaren negentig werd het ook mogelijk om reclame uit te zenden. Na een aantal verhuizingen vestigde de omroep zich in de Kromme Elleboog in een voormalig piano atelier en zadelmakerij. Vanaf dat moment werd 24 uur per dag, zeven dagen in de week radio en televisie gemaakt. En werd internet omarmd als medium. Ruim honderd vrijwilligers zijn regelmatig actief voor de omroep.

Giften en donaties

Giften en donaties maken een belangrijk deel uit van de inkomsten van RTV Meppel. Iedereen die de lokale zender een warm hart toedraagt kan donateur worden. Dat kunt u doen door uw gift of donatie te storten op bankrekening NL45 ABNA 0558495001 t.n.v. Stichting Lokale Omroep Meppel.
RTV Meppel is een ANBI stichting waardoor uw giften en donaties voor de belasting aftrekbaar zijn. Meer informatie is via deze link te vinden.

Adresgegevens

Bezoekadres
Stichting Lokale Omroep Meppel
Kromme Elleboog 11, 7941 KC Meppel

Postadres/secretariaat
Stichting Lokale Omroep Meppel
Postbus 510, 7940 AM Meppel

E-mail
Redactie: redactie
Secretariaat: secretariaat
Telefoon: 0522-241404 – 0522-241403
Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Meppel nr. 41018236