Geluidsoverlast door supermarkten in de Marktstraat

Bewoners van de Marktstraat in Meppel ervaren geluidsoverlast. De drukte in de straat is de laatste tijd sterk toegenomen. De gemeente is inmiddels met de omwonenden in gesprek.

De omgeving van de Marktstraat veranderde in het afgelopen jaar. Op het tegenovergelegen Vledderplein kwam de Lidl-supermarkt. Daarnaast werd de Jumbo-winkel verbouwd. Bewoners klagen sindsdien over Het fout parkeren van vrachtwagens, onder andere met draaiende koelinstallaties. Ook zouden er meer bestelbusjes op de weg en het voetpad staan.

Volgens de fractie van Sterk Meppel (SteM) reageerde de gemeente niet op de meldingen. Ook een gesprek met de directie van de Jumbo-winkel zou niet gelukt zijn. Twee raadsleden van SteM hoorden van het verhaal en gingen met de bewoners in gesprek.

Afgelopen week was er een bijeenkomst met bewoners, gemeente Meppel, de Jumbo en een afvaardiging van Sterk Meppel over de klachten. Daar zijn bezwaren en klachten kritisch met elkaar gedeeld en besproken. De eerste voorzichtige oplossingen zijn besproken en de gemeente gaat een paar zaken uitzoeken en koppelt de resultaten daarvan terug naar de bewoners.

Foto Googlestreetview