Bianca “kapot van nepbericht”

Daar sta je dan nietsvermoedend volkomen onschuldig op facebook in een nepbericht dat bovendien al meer dan 8000 is gedeeld. Dan staat je leven aardig op zijn kop. De Meppelse Bianca overkwam het deze week. Waarom en door wie? Vermoedens? Maandag stuurde een vals facebookprofiel een foto van Bianca en haar verloofde de wereld in met hierbij de tekst “oplichterstel” In gebrekkig Nederlands werd vermeld dat ze in de zorg werkte en samen met haar verloofde ouderen zouden beroven. Dan begint het delen en volgen de opmerkingen.

Je wordt zonder wederwoord veroordeeld door alles en iedereen. Je wilt niet weten hoe gemakkelijk mensen een oordeel klaar hebben en wat ze je toewensen. De telefoon stond rood gloeiend. Mensen willen allemaal weten wat er aan de hand is. Zal je maar gebeuren. Je voelt je heel onmachtig, moet je constant verdedigen. Er is niets van waar. Bianca heeft op advies van de Politie inmiddels wel aangifte gedaan. Ze heeft vermoedens wie er achter kan zitten maar zolang dat niet hard is te maken krijgt het geen prioriteit. Ook facebook is geïnformeerd.

Overigens gaan degenen die dit soort fake berichten delen ook niet vrijuit. Bewust of onbewust is het verspreiden of meewerken eraan, dus delen, ook een strafbaar feit. Bianca heeft een slechte week achter de rug en probeert weer rust en orde in haar leven te krijgen.

Pixabay en eigen (insert)