25 nieuwe sociale huurwoningen in de Ezinge

Woonconcept en Trebbe zijn gestart met het bouwen van duurzame en betaalbare woningen naast het onderwijspark. De bouw gaat snel. Al in een paar weken tijd zijn de contouren van de woningen al zichtbaar. De huurprijs van de woningen komt onder de huurtoeslaggrens te liggen, dat betekent dat er huurtoeslag kan worden aangevraagd. De woningen liggen naast het station en dichtbij de binnenstad en voorzieningen, een aantrekkelijke locatie.

Hans Veldman, projectleider bij Woonconcept: “In samenwerking met de omwonenden, het onderwijspark Ezinge en de gemeente hebben we het plan voor deze woningen gemaakt. ” Naast het onderwijspark Ezinge in Meppel worden in de komende maanden 25 woningen gebouwd. De woningen zijn verdeeld over vier blokken en vormen samen een groene, ruim opgezette buurt. Er is aandacht besteed aan het uiterlijk van de woningen zodat ze goed passen bij de bestaande wijk.

De woningen worden energieneutraal, dit betekent dat ze evenveel energie opwekken als dat er bij normaal gebruik wordt verbruikt. De woningen worden voorzien van zonnepanelen, zijn heel goed geïsoleerd en hebben geen gasaansluiting. Waardoor deze heel betaalbaar zijn en heel comfortabel wonen. De bouw van de woningen is eind oktober gestart. Naar verwachting wordt de laatste woning in het voorjaar van 2021 opgeleverd. De woningen zijn al verhuurd via www.thuiskompas.nl.

Foto Woonconcept