Cultuur

Muziek in De Wiek: Apollo’s voorjaarsconcert op 12 maart

Op zaterdag 12 maart om 20.00 uur klinkt er weer muziek in De Wiek. De Koninklijke Muziekvereniging Apollo verzorgt een voorjaarsconcert in Sporthal De Slenken in De Wijk.

De blokfluiters, het opstaporkest en het jeugdorkest repeteren onder leiding van Ilona Slomp al weer vol enthousiasme sinds het eerste moment waarop het weer kon.
Voor de jeugdleden is het voorjaarsconcert meestal de eerste kennismaking met een ‘echt’ concert. Een spannende ervaring, maar ook zeker iets om naar uit te kijken.

In tegenstelling tot de jeugd, kon het harmonieorkest lange tijd nog niet gezamenlijk repeteren. Het orkest heeft voornamelijk in twee delen gerepeteerd en daarom zullen de houtsectie en de koper- en slagwerksectie ook hun eigen repertoire ten gehore brengen. Het is uitzonderlijk dat bij een concert van Apollo de hout- en kopersecties een eigen programma op deze manier voorbereiden.

Het slagwerkensemble heeft door een te korte voorbereidingsperiode helaas geen kans gezien om een mooi programma in elkaar te zetten en zal daarom nog niet meedoen met dit concert. Zij zullen binnenkort zeker nog van zich laten horen.

Het volledige harmonieorkest speelt onder leiding van Jan Wijenberg onder andere de ‘Symphonic Queen’. De naam zegt het al: in dit stuk draait alles om de wereldberoemde muziek van Queen. De jeugdleden en het harmonieorkest sluiten gezamenlijk het concert af met een ode aan een al net zo beroemde band: de ‘ABBA Medley’. Meezingen mag!

Kaarten zijn te koop aan de deur. Entree: €5,-. Er geldt gratis toegang voor kinderen tot en met 12 jaar en voor donateurs en vrienden van Apollo. Zaterdag 12 maart om 20 uur voorjaarsconcert in Sporthal De Slenken in De Wijk.

Foto Apollo