Ken Besuijen is life and kicking

Ken Besuijen is terug en gaf afgelopen week een mooi optreden voor de bewoners van wooncomplex De Beemd in het Atrium van het complex. Het is Ken zijn zoveelste optreden in een periode van 10 jaar dus eigenlijk een jubileum. Bovendien was het wel weer zijn eerste optreden in coronatijd. Dus best spannend hoe de stem zich zou houden. Ken is inmiddels van Meppeler Chansonnier uitgegroeid tot ras entertainer met hilarische verbindende teksten en meeslepende chansons .Vooral de liedjes uit het repertoire van Wim Zonneveld sloegen aan.

Ook Ken zijn versie van de Ode aan de Meppeler Toren werd lekker meegezongen. Als afsluiter We ‘ll meet again van Vera Lynn. Maar heel speciaal de Nederlandse versie uit de oorlog van Jetje van Radio Oranje a capella gezongen door Ken. De senioren van het wooncomplex moeten het al maanden zonder de hun vertrouwde activiteiten bingo, sjoelen etc doen, Vandaar dat dit optreden een welkome onderbreking was in deze coronatijd.

Oud-directeur Woonconcept Hedzer van Houten had het initiatief genomen voor het optreden van Ken Besuijen en zegde in zijn afsluiting toe dat een volgende optreden plaatsvindt op 10 december. Dan komt Geert Jan Braber, zanger en toetsenist. RTV Meppel maakte video opnames die de komende week worden uitgezonden. We melden nog wanneer.

Foto Hans Wolff