Exposities

Expositie De QuasiRealisten in Museum Valse Kunst

Op zaterdag 1 april is de opening van de expositie De QuasiRealisten in Museum Valse Kunst in Vledder. Klaas Koops kunstenaar en woordvoerder van de groep: “Vorig jaar vierde de kunstenaarsgroep De QuasiRealisten haar tienjarig bestaan met een expositie in Museum Stad Appingedam met als thema ‘Net naakt’ en met de uitgave van een jubileumboek De QuasiRealisten. De groep exposeert momenteel met acht kunstschilders en een beeldhouwer. Doorgaans vertellen schilderijen en beelden een verhaal. De kunstenaars van deze groep gooien de gebruikelijke volgorde om.

De kunstenaar levert het beeld, de toeschouwer bedenkt het verhaal. De toeschouwer wordt dus aan het werk gezet, met een beroep op de eigen creativiteit. De titel van de expositie zegt daarom genoeg. De groep staat aan de vooravond van een nieuw decennium. Zo zijn er recent vier jonge, nieuwe leden toegetreden. Te recent nog om al aan deze expositie mee te doen. Maar het nieuwe decennium gaat wel van start. En dus worden er weer bestaande en nieuwe kunstwerken gepresenteerd. Voor dit type werk is er geen betere start en plek te bedenken dan in het Museum Valse Kunst in Vledder.”

De deelnemende kunstenaars zijn Cindy Sprokel, Wouter Berns, Hans Hage, Tom Hageman, Klaas Koops, Mark Lisser, Jan van Loon, Rein Pol, Fokko Rijkens.

De expositie die om 16.00 u. wordt geopend is te zien tot en met 25 juni. Museum Valse Kunst vindt u aan Brink 1 in Vledder.

Tekst/foto aangeleverd