Popliefhebbers: Litzberg in de Vegafabriek in Kolderveen

Zaterdag 18 februari kunnen popliefhebbers weer terecht in de Vegafabriek in Kolderveen, deze keer voor een optreden van de Utrechtse band Litzberg. Het poppodium, dat is gevestigd in de oude zuivelfabriek, organiseert in samenwerking met de Muziekcoöperatie Meppel dit voorjaar een serie concerten met popmuziek in de breedste zin van het woord.

Litzberg is het project rondom muzikant/songwriter Mathijs Peeters. Hij maakt rafelige gitaarpopliedjes die fraai het evenwicht bewaren tussen ambachtelijke melodie en bevlogen experiment. In 2019 verscheen zijn debuutalbum ‘In My Head’, dat begin dit jaar een uitstekende opvolger kreeg in de vorm van ‘Moving On’. Daarop zet hij de eerder ingezette muzikale lijn op het snijvlak van gitaarpop, indie en Americana krachtig voort.

De eerste single, ‘Delete And Start Again’, is een korte uptempo knaller met een refreintje dat dagenlang in je brein blijft spoken. Dit jaar zullen er meer singles verschijnen, want Litzbergs motto is ‘Doorgaan. Creëer beweging’. “Dat geldt voor alles in het leven, van bandjes tot relaties. Alles gaat gewoon door”, aldus Mathijs Peeters.

De aanvangstijd van het concert is 20.30 uur. Tickets kosten € 18,50 en zijn te bestellen via https://www.devegafabriek.nl/. Voor € 43,50 krijg je daar vooraf een heerlijke vegetarische maaltijd bij.

Tekst/foto de vegafabriek.nl