Staatsbosbeheer houdt Landschapscafé Dwingelderveld op 28 oktober

Nederland brengt in 2021 een ode aan het landschap. Een jaar lang staat het Nederlandse landschap in de schijnwerpers, ook in Drenthe. Op 28 oktober komt het Landschapscafé naar Dwingeloo. Staatsbosbeheer nodigt inwoners van Drenthe uit om zich te laten inspireren over de toekomst van het Nationaal Park Dwingelderveld en het landschap van Zuidwest Drenthe. Centraal in de talkshow staat de vraag: hoe blijft het platteland in Zuidwest Drenthe aantrekkelijk om te wonen, te werken en recreëren? Hoe zien jongeren hun toekomst en wat is daarvoor nodig? Het Landschapscafé is op donderdag 28 oktober, om 20.00 uur in Grand Café Hotel de Brink, Brink 30 in Dwingeloo.

Tijdens het Landschapscafé schuiven interessante tafelgasten aan, zijn er interviews, debat, columns en live muziek door de band Mudita. De presentatie ligt in de handen van Vera Beuke, bekend van RTV Drenthe en Michel Jehae van Staatsbosbeheer. Toegang is gratis. Meer informatie staat op www.staatsbosbeheer.nl/landschapscafe.

Het Landschapscafé in Dwingeloo is de eerste in een reeks die Staatsbosbeheer organiseert in het nationaal themajaar ‘Ode aan het Landschap’. Deze talkshows gaan over het landschap van de toekomst in en rondom de Nationale Parken. Centraal staat elkaar inspireren en het gesprek aangaan over wat er nodig is om het veranderende landschap aantrekkelijk te houden om er te wonen, te werken en recreëren. Na het Nationaal Park Dwingelderveld volgen de Nationale Parken Weerribben-Wieden, Nieuw Land en Lauwersmeer.

Foto Staatsbosbeheer