Provincie Drenthe steekt miljoen in arbeidsmarkt

De provincie Drenthe stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor Mkb-bedrijven die in Drenthe nieuwe arbeidsplaatsen creëren. Dat moet ervoor zorgen dat Drenthe goed herstelt van de coronacrisis. Het is bedoeld voor bestaande bedrijven én nieuwkomers in Drenthe. Het draait om het halen van werk naar Drenthe. Niet in elke gemeente kan er aanspraak gemaakt worden op het geld. De regeling is alleen voor bedrijven in gemeenten Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld en De Wolden. In Hoogeveen, Coevorden en Emmen gaat de regel dus niet op.

Gedeputeerde Henk Brink denkt dat deze bedrijvenregeling bijdraagt aan een beter vestigingsklimaat van Drenthe. “Vorig jaar is de regeling niet opengesteld omdat het in de coronaperiode niet passend was. Veel bedrijven moesten al moeite doen om arbeidsplaatsen te behouden. Maar nu we richting herstel gaan, kunnen we weer gaan denken aan uitbreiding van werkgelegenheid.”

De provincie Drenthe legt in haar economisch beleid veel nadruk op het midden- en kleinbedrijf (mkb). De Bedrijvenregeling Drenthe is om die reden alleen voor deze doelgroep. De projecten moeten bijdragen aan werkgelegenheid, verbetering van de economische structuur en innovatie. De opzet van de nieuwe regeling is aangepast op basis van ervaringen van de betrokken gemeenten.

De subsidieregeling gaat open op 14 juli 2021 en loopt uiterlijk tot en met 31 december 2022. Meer informatie over het aanvragen van de subsidie is te vinden op www.snn.nl

Foto Leo de Harder