Nieuws

Opening Spreekuur Aanvullende Zorg op 28 mei a.s.

Zaterdag 28 mei om 11.00 komt wethouder van der Haar het Spreekuur Aanvullende Zorg officieel openen. Tijdens deze dag, die gehouden wordt in ‘t Huis op Zuideinde 18, zal er vanaf 10 uur van alles te doen zijn omtrent vitaliteit & duurzaamheid.

Je kunt kennis maken met verschillende zaken die met je gezondheid te maken hebben. Van beweging tot ontspanning. Er worden workshops yoga en mindfulness gegeven en ook een klankreis met klankschalen. Onbekende sporten als Elliptigo fietsen (een soort reuze step) of powerwalking zijn er om uit te proberen.

Een gezellige en biologische aanschuiflunch wordt rond 13.00 geserveerd. Het volledige programma is te vinden op de website van Bewust Meppel onder het kopje activiteiten.

De oprichters van het spreekuur zijn Sabah Aoulad El Kadi, Mirjam de Jonge en Wilma Bast. De dames vinden het een hele eer dat de wethouder komt. Hij staat achter hun initiatief en zoals hij het verwoordde:
“Als je een hypotheek nodig hebt dan kun je naar een hypotheek adviseur en voor gezondheidsvragen in het alternatieve veld kun je naar dit spreekuur.”

Waarom wordt dit spreekuur opgericht
Als je gezondheid hapert en je wilt advies over het complementaire veld dan is dat op dit moment moeilijk te vinden. Bij de huisarts of specialist weten ze vaak de weg niet naar dergelijke therapeuten; terwijl er winst te halen valt als er meer samenwerking ontstaat tussen regulier en complementair. Dit zou een win/win situatie zijn waarbij het een het ander versterkt. En juist daar kan dit gratis spreekuur een dienst bewijzen. Het is zeer laagdrempelig en bewoners van Meppel en omstreken kunnen bij dit spreekuur vrijblijvend advies krijgen over welke aanvullende complementaire therapie bij een bepaalde klacht past.

Het spreekuur is er elke maandagavond van 19:00 tot 20:00 uur en dinsdagochtend van 09:00 tot 10:00 uur. Het spreekuur vindt plaats in ‘t Huis op Zuideinde 18 en is op afspraak. Afspraken kunnen per mail gemaakt worden via spreekuur@bewustmeppel.nl. Het consult duurt ongeveer 15 minuten. De adviseur beantwoord zo goed mogelijk de vraag en zal advies geven op het gebied van geschikte behandelwijzen binnen deze vorm van zorg.

Met welke vragen kan iemand terecht?
Het kan zijn dat mensen vragen hebben over welke therapie het beste is bij bv diabetes of hoe kom ik van die chronische rugklachten af. Uiteraard is de weg via de huisarts of het ziekenhuis een hele verstandige en voor veel mensen de eerste stap. Maar wat als je uiteindelijk niet verder komt? Is er dan ook nog een aanvullende mogelijkheid. Een andere vraag kan zijn dat je preventief aan je immuunsysteem wil werken of wellicht heeft iemand spanningsklachten. Het spreekuur helpt om een keuze te maken in de veelheid aan mogelijkheden. Want waar bij de één mindfulness of meditatie kan helpen, is dat voor de ander een behandeling bij een Dorn therapeut of bij een acupuncturist.

Foto eigen