Exposities

Miramar Zeemuseum – open tijdens voorjaarsvakantie

Miramar Zeemuseum in Vledder is in de voorjaarsvakantie open voor publiek, behalve op zaterdag en maandag. De overige dagen is het zeemuseum open van 13.00 tot 17.00 uur. In de wisselexpositie ‘Plasticsoep’ is er aandacht voor de wereldwijde vervuiling van zeeën en oceanen. Deze expositie is ook leuk voor kinderen. Nog een aanrader deze vakantie: knutselen met schelpen. In de tuin kunnen kinderen de Walvistuinroute volgen met leuke vragen en weetjes over de walvis (ook buiten de openingstijden). Reserveren kan. Check www.miramar-zeemuseum.nl of bel naar 06 27 27 42 26.

De verzamelwoede van mej. Warners – in haar eentje reisde ze over de hele wereld en bezocht meer dan 80 landen – leidde tot het huidige Miramar Zeemuseum. In de vaste expositie vind je de verzamelde zeebiologische objecten, van bijzondere schelpen tot krabben en koralen. In de nagebouwde werkkamer tref je haar hutkoffer, typemachine, tropenhelm en andere persoonlijke bezittingen aan … alsof ze net is teruggekeerd van een van haar reizen.

Zeedieren hebben er de buik van vol
In de wisselexpositie ‘Plasticsoep’ aandacht voor de wereldwijde vervuiling van zeeën en oceanen. De expositie neemt je mee langs een tijdlijn van (toenemende) plasticproductie en grote natuurrampen. Maar laat ook initiatieven zien om het plasticgebruik te verminderen en vooral: wat je er zelf aan kunt doen. In een aparte zaal zijn activiteiten waar kinderen zelf de gevaren van afval voor zeedieren kunnen ervaren. De expositie is een samenwerking met Plastic Soup Foundation en Naturalis.

Zin in knutselen?
Van schelpen kun je mooie dingen maken. Tijdens de voorjaarsvakantie (19 t/m 27 februari) kunnen kinderen mooie kunstwerkjes maken, van poppetjes tot monstertjes en muisjes. Na afloop mag je je kunstwerk mee naar huis meenemen. Kosten zijn € 2,50.