Schooltv

Workshop opnametechniek voor jonge musici

Op zondag 13 maart organiseert #GoClassic een workshop opnametechniek bij Scala aan de Markt 5 in Hoogeveen. De workshop is bedoeld voor gevorderde klassieke muzikanten tussen de 14 en 25 jaar uit Drenthe die een geluidsregistratie willen maken van zichzelf of hun ensemble en die meer willen weten over hoe je dat doet. De workshop is van 11.00 tot 17.00 uur en wordt verzorgd door Arnoud van der Laan van AE audio producties. Meedoen kost € 25,- en aanmelden kan tot 28 februari via www.goclassic.nl. Daar is ook meer informatie te vinden.

Hout- en koperblazers, strijkers, harpisten, pianisten, slagwerkers, gitaristen en vocalisten kunnen individueel of als ensemble meedoen. De deelnemers krijgen uitleg over hoe je verschillende microfoons gebruikt, welke software geschikt is, hoe je de overige apparatuur gebruikt en hoe je een opname monteert en mixt. Er is tijdens deze dag veel ruimte om zelf aan de slag te gaan en het is voor drie ensembles mogelijk om een geluidsopname te maken en na te bewerken.

#GoClassic
#GoClassic is een project voor jonge, gevorderde musici van 13 tot 25 jaar in Drenthe die houden van een uitdaging. Een creatieve ontwikkelplek waar ze experimenteren met andere muziekstijlen en kunstdisciplines, workshops volgen, samen muziek maken en met elkaar eigen ideeën uitwerken tot echte projecten. #GoClassic is een initiatief van K&C, ICO, De Kunstbeweging, Scala en CultuurKlik.

Foto Pixabay