Nieuws

Financiële meevaller voor MSC Meppel

Goed nieuws voor MSC Meppel. De club kreeg vandaag een bedrag van de VriendenLoterij overhandigd. Die financiële meevaller wordt echter niet gebruikt voor het exploitatietekort, maar wordt gestopt in de komst van een voetbalkooi. De club werd door VriendenLoterij verkozen tot Club van de Week, een initiatief waarbij verenigingen of stichtingen een financieel steuntje in de rug krijgen om een specifiek doel of maatschappelijk project te realiseren. Een vertegenwoordiger van de loterij kwam de cheque van vijfduizend euro zelf brengen.

Voorzitter Arjan Jonkers is in zijn nopjes met de cheque. “We hadden een doel voor dit bedrag en hebben het direct opzijgezet”, zegt hij. “We willen een voetbalkooi voor de jeugd realiseren op ons terrein. Als corona voorbij is, willen we de kinderen langer op het sportpark houden. Dat hebben we ook genoemd bij de aanvraag en blijkbaar was de VriendenLoterij enthousiast. Waarschijnlijk hebben we een goed bid geschreven.”

Het bedrag gaat dus niet op in de exploitatie, terwijl dat MSC ook niet slecht was uitgekomen. De kantine is nu een jaar gesloten en daardoor mist de club zo’n 80.000 euro aan kantineomzet. “Dat gaat niet in de koude kleren zitten”, vervolgt Jonkers. “Zo’n bedrag hebben we niet op de plank liggen om te compenseren. Compensatieregelingen vanuit de overheid zijn leuk en aardig, maar voor verenigingen van onze grootte onvoldoende. Daarom letten we ontzettend op de kosten en hopen we dat alle leden blijven meedoen.

Foto Bastian vd Belt