Nieuws

Fiets4Daagse van start, veel drinken, dagje overslaan mag

Maandagavond is op Ezinge de Fiets4Daagse officieel geopend met het hijsen van de vlag door Meppel-voorzitter Bart Kattenberg, een jarige deelneemster en enthousiaste kids.

In zijn openingstoespraak refereerde Kattenberg nog aan het besluit van de organisatie toch te gaan fietsen. Als je vroeg start ben je voor de middag, het heetst van de dag, weer binnen. Maak je zelf de afweging een dagje over te slaan, dan is dat geen probleem. Je krijg dan gewoon je medaille mits je de overige dagen wel meefietst.

De organisatie heeft tips voor deelnemers op de 4Daagse-website gezet. Met name voldoende water meenemen en onderweg water inslaan en wat nuttigen bij horeca is van belang. Ook voldoende eten en goed insmeren wordt getipt. Daarnaast is er aandacht voor passagiers. “Denk goed na of u uw hond meeneemt. Het wegdek is te heet voor de pootjes van uw geliefde huisdier.”

Afgaand op de reacties gisteravond stapt het merendeel van de deelnemers vandaag gewoon op de fiets. Of het over alle startplaatsen de gewenste achtduizend fietsers gaan worden is nog de vraag. Dagfietsers kunnen de aantallen nog positief beïnvloeden.

In Meppel was het maandagavond een vrolijke boel met na de plechtigheden een tof optreden van de Meppeler Muiters. De jarigen werden toegezongen en de meezingers uit volle borst meegezongen. Voor de jongeren was er nog een extra attractie toen de sproeiers op de sportvelden werden aangezet. Een welkome afkoeling.

Foto Leo de Harder