Nieuws

Bertus en Riek Pit zijn 65 jaar getrouwd

Limousine, taart en brief van de koning.

Bertus Pit en Riek Pit-Boers vieren vandaag een feestje! Het echtpaar is vandaag 65 jaar getrouwd. De kinderen en kleinkinderen organiseerden een leuke dag, ondanks de coronamaatregelen.

Bertus (89) en Riek (86) zijn beide geboren getogen in Dwingeloo. Daar stapten ze in 1956 in het huwelijksbootje. Ze nestelden zich in Meppel. Bertus was in Meppel was vrijwilliger bij de brandweer, de Meppeler IJsclub en bestuurslid bij donderdag Meppeldag (DMD).

Vandaag werd hun Briljanten huwelijk gevierd. Er was visite, taart, muziek en er kwam een mooie brief van de Koning. Zijne Majesteit stuurde zijn hartelijke gelukswensen. “Het is heel bijzonder om deze mijlpaal samen te bereiken”, aldus Willem Alexander.

Daarna reed er een glimmende limousine voor. Het echtpaar maakte a trip down memory lane door Drenthe. In Dwingeloo stopte het echtpaar bij de ouderlijke huizen en de trouwlocatie. “Dat maakt het toch wel erg bijzonder”, vertelt Riek. “Dit doe je anders nooit. Dwingeloo is flink veranderd. De huizen zijn veel opgeknapt. Gelukkig herkenden we nog wel veel mooie plekjes. Komende zomer moeten we nog maar een keer heen. Hartstikke leuk, herinneringen ophalen.”

Mooiste plek van Meppel
En woonplaats Meppel is in al die jaren nogal veranderd? “Er is een hoop bijgekomen en afgebroken”, vertelt Bertus. “Onlangs zijn de Boom-kantoren verdwenen voor appartementen. Dat is een mooie vooruitgang, de Groenmarkt wordt een mooi plein. Daarnaast ligt het Prinsenplein en daar lag vroeger nog een gracht. Er zijn plannen om die open te graven. Dat lijkt me een slecht plan. Dan wordt het minder goed winkelen omdat het water zoveel ruimte inneemt.”

Aan datzelfde Prinsenplein ligt het favoriete plekje van familie Pit-Boers. “Het terras van Jaap de Boer is de mooiste plek van de stad. Lekkere kop koffie, lekker rondkijken en een leuk bedrijf.”

Foto Bastian vd Belt