Warmste 8 augustus ooit gemeten

In De Bilt werd het vanmiddag om 11:40 uur maar liefst 33,1 graden en daarmee is het officieel de warmste 8 augustus ooit gemeten. Dit warmterecord is al het zesde officiële datum-warmterecord van het jaar. Daar tegenover staan geen kouderecords. Komende dagen blijft het tropisch met 29-37 graden. Morgen kunnen we spreken van een officiële hittegolf en mogelijk krijgen we meer datum-warmterecords. Het oude record dateert uit 1975. Toen werd het in De Bilt 32,9 graden. Het huidige warmterecord is al het zesde datum-warmterecord.

In het zuidoosten van het land is het nog heter. In Arcen is het 33,7 graden. De temperatuur loopt vanmiddag verder op. De komende dagen blijft het zeer heet met maxima van 33-34 graden. In het zuidoosten wordt het met 37 graden het heetst. Aan de noordwestkust is het 26 tot 29 graden en daarmee is de hitte wat dragelijker. De zomerhitte blijft in de avond nog lang hangen en we kunnen ons opmaken voor een tropennacht. Op veel plaatsen zal de temperatuur niet verder dalen dan naar 18-21 graden. In steden en dorpen kan het nog warmer zijn. Bron Weeronline

Foto Weeronline
In De Bilt werd het vanmiddag om 11:40 uur maar liefst 33,1 graden en daarmee is het officieel de warmste 8 augustus ooit gemeten.