Nieuws

Talen moet dwangsom milieustraat Meppel betalen

De gemeente Meppel mag bij de Rouveense afvalondernemer Albert Talen de dwangsom van 10.000 euro invorderen, omdat hij afval en andere spullen op de groenstrook langs de Milieustraat Meppel opsloeg.
Talen was het niet eens met de dwangsom en stapte in hoger beroep naar de Raad van State. Tevergeefs, want de hoogste bestuursrechter is het geheel eens met de gemeente Meppel, zo blijkt vandaag uit de einduitspraak. De Raad is het niet eens met Talen dat hij op grond van zijn vergunning toestemming had om een vijf meter brede strook voor opslag te gebruiken.

Volgens het bestemmingsplan moest Talen die strook aan de Hesselterlandweg vrij houden en als groenstrook inplanten. Er staat zelfs expliciet in het plan dat hij die die vijf meter brede strook niet voor opslagdoeleinden mag gebruiken. Bovendien blijkt nergens uit de eerder verleende vergunning dat Talen de groenstrook als opslagterrein mocht gebruiken. Duidelijker kan het dus niet, oordeelt de Raad met zoveel woorden. Kortom, Talen moet diep in de buidel tasten en Meppel 10.000 euro betalen.

Foto Arjan Tien