Nieuws

Reestdal Revalidatie opent deuren

Maandag hebben de eerste revalidanten hun intrek genomen in het spiksplinternieuwe revalidatiecentrum Reestdal Revalidatie van Noorderboog. Precies twee jaar en elf dagen nadat de eerste paal werd geslagen. De eerste cliënt die over de drempel werd gereden was Gerrie Moeke uit Meppel. Samen met alle andere revalidanten uit Reggersoord nam ze haar intrek op de tweede etage.

Na het bewonderen van haar kamer neemt ze plaats in de huiskamer, waar ze onder het genot van een kop koffie de ruimte op haar in laat werken. “Het ziet er hier huiselijk uit en ik vind de inrichting mooi.” Zij duidt op het mooie bloemstuk op tafel, de kussens in de stoelen en het kleurige schilderij. Dinsdag verhuizen de cliënten die nu op de afdeling de Botter in Zonnekamp in Steenwijk revalideren naar de eerste etage van Reestdal Revalidatie.

Op de eerste en tweede etage bevinden zich de clIëntkamers. Deze bieden onderdak aan 64 cliënten, die voor alle vormen van revalidatie tijdelijk voor therapie en behandeling in Reestdal Revalidatie verblijven. Te denken valt aan cliënten die moeten revalideren na een heupfractuur of een beroerte of cliënten die zorg en behandeling nodig hebben in verband met longrevalidatie of de ziekte van Parkinson. Op de begane grond bevinden zich de spreekkamers van de behandelaren, oefenruimten, het restaurant en de dagrevalidatie voor 24 cliënten.

Foto Noorderboog