Sport

Volle bak bij 35e Sportgala Meppel in Ogterop

Anna van Breggen, wielrenster, werd uitgeroepen tot sportvrouw van 2021. Golfer Sven Maurits werd gekozen tot sportman van 2021 en het Acroteam van Nova Houtman, Nynke Veenman en Anna Koster werd gehuldigd als sportploeg van het jaar 2021. Een volle zaal genoot van een prima georganiseerd Sportgala dat werd geopend door voorzitter van de Stichting Sportgala Ton Henzen. In het bijzonder heette hij jurylid Roelof Kruithof welkom. De presentatie was in handen van Merijn de Vries. Anna en Sven konden door verplichtingen elders niet zelf aanwezig zijn.

Er werden meerdere prijzen uitgereikt en personen geëerd voor hun inzet. Duursporter en oud-jurylid van het Sportgala Jacco Middelveldt en Gerrie Keurze werden opgenomen in de eregalerij. Ton Henzen werd door Mas Boom en Merijn de Vries in het zonnetje gezet omdat hij 35 jaar t.b.v. het Sportgala actief is. Voorzitter Jac Feij Stichting Grote Broer overhandigde cheques aan vier sporttalenten: de zussen Maud en Isis Lodewijk (zeilen) en twee jeugdige korfballers van DOS’46: Jorne van der Zee en Sam Meijer. De vitaliteitsprijs van de Gemeente Meppel werd uitgereikt aan Mustapha El Barbari.

Bart Kattenberg overhandigde als voorzitter van Sportkoepel Meppel de Vrijwilligersprijs aan Albert Wink van Reddingsbrigade de Dukers uit Nijeveen. De prijs is beschikbaar gesteld door Stichting Waarborgfonds Meppel. Eregast van het Sportgala was schaatsster Jorien ter Mors. De winnares van olympisch goud op de 1000 meter in 2018 vertelde over haar hoogte- en dieptepunten van haar carrière die zij onlangs afsloot.

Tussen de prijsuitreikingen en eerbetuigingen door waren er video’s van Time Star Media en de muzikale omlijsting was in handen Oxygen en zangeres Daphne van Ditshuizen. RTV Meppel maakte opnames t.b.v. een reportage. Meer straks in het foto-album van RTV Meppel, de website en op de socials.

Foto Leo de Harder