Nieuws

Overweldigende opkomst bij Oranje Aubade op Kerkplein

De opkomst voor de Oranje Aubade was overweldigend. Meppel was er duidelijk weer aan toe. Na twee jaar van regels en niet mogen eindelijk weer samen op het plein en samen meezingen met onze eigen Meppeler toppers .

De line up mocht er wezen: Ken Besuijen, Jur Arp, Justin Westera, Vincent van Leth de Vermakelaar en onze burgervader Richard Korteland. Na het openingswoord door Henk Haze nam de burgemeester het woord. Hij feliciteerde Koning Willem Alexander namens alle Meppelers en refereerde aan het feit dat wij het Oranjefeest in vrijheid kunnen vieren.

Daarna werd het een muzikaal en poëtisch festijn. Sommige teksten waren speciaal voor deze gelegenheid geschreven. Het was meezingen geblazen onder de tonen van de CMV de Bazuin. Voor gingen Ken Besuijen en Jur Arp, stadsdichter Justin Westera, De Vermakelaar. De laatste beloofde niet te zullen zingen maar kon het toch niet laten.
Bekende liederen als Het Land van Maas en Waal, het Drenthe Lied, Ode aan de Meppeler Toren en het vredeslied Imagine van John Lennon gezongen door Jur Arp kwamen voorbij. Met het gezamenlijk gezongen Wilhelmus werd dit deel van de feestelijke Oranje Koningsdag in Meppel afgesloten. Vertederend om te zien en te horen hoe jong en oud op het plein deze traditionele Happening beleefden.

Petje af voor het nieuwe Oranje Comité dat deze start van de dag mede mogelijk maakte . Timestar verzorgde een mooie beeldreportage die op RTV Meppel werd uitgezonden. Een impressie van de Aubade zal op RTV Meppel worden herhaald. Extra foto’s van de hele dag zijn net als voorheen te vinden in het foto album van RTV Meppel en op social media.

Foto Arjan Tien