Nieuws

Op Groenmarkt wordt het aangenaam verblijven

De gemeente Meppel is op 1 maart begonnen met de herinrichting van de Groenmarkt. Dit plein ligt in het centrum van Meppel en was tot voor kort vooral een parkeerplaats. De bedoeling is dat de Groenmarkt eind april is omgetoverd tot een plein met meer ruimte voor terrassen, groen en verplaatsbare zitelementen.
Drukletters waar je op kunt zitten vormen straks de naam Meppel, refererend naar de geschiedenis; op het plein was jarenlang uitgeverij Boom gevestigd. Maarten van Oosten eigenaar van Café De Kansel aan de Groenmarkt krijgt straks een groter terras.

Op de plek waar vroeger uitgeverij Boom zat, zijn nu appartementen gerealiseerd en er is op de begane grond plaats voor bijvoorbeeld horeca. Wethouder Robin van Ulzen is blij met de herinrichting van het plein. “We investeren de laatste jaren al heel veel in het verbeteren van de binnenstad zodat het een mooi verblijfsgebied is. De gemeente zoekt nog een horeca-ondernemer voor het nieuwe pand dat er staat op de locatie van uitgever Boom.

Foto meppel.nl