Nieuws

Nat en onstuimig slot voorjaarsvakantie

De slot van de voorjaarsvakantie voor regio midden en noord verloopt flink nat. Woensdag en donderdag regent het geruime tijd en vooral donderdagavond is het ook nog eens zeer onstuimig met kans op storm en zware windstoten. Het is hierbij zeer zacht met maxima die variëren van 9 tot 13 graden. Vanaf vrijdag wordt het minder zacht en ook wat minder nat.

Van ondergelopen kelders tot enorme plassen op weilanden. Op veel plekken in het land is sprake van wateroverlast. Zo gek is dat ook helemaal niet als we kijken naar de neerslaghoeveelheden die de afgelopen maanden zijn gevallen. Sinds juli vorig jaar is bijna elke maand natter verlopen dan normaal. Vooral de afgelopen maanden verliepen kletsnat. Er zijn zelfs flink wat plekken in ons land die nu al maandenlang 2 of 3 keer de normale maandhoeveelheid aan neerslag noteren.

Ook deze februarimaand zitten veel plekken al ruimschoots boven de 100 mm en dit gaat zeker niet de eindstand van de maand zijn. En dat terwijl het maandgemiddelde voor februari slechts 60 mm is.

Cheryl Groen (bron weeronline.nl) / foto shutterstock (RTV Meppel)