Nieuws

Meppeler drugscrimineel geen verdachte meer

Saied H. uit Meppel wordt niet langer verdacht van betrokkenheid bij het wapenarsenaal dat is gevonden in een garagebox in Hoofddorp. Het Openbaar Ministerie in Noord-Holland heeft de zaak tegen de 37-jarige veroordeelde drugscrimineel geseponeerd. Dat zegt zijn advocaat Johan Mühren. De Meppeler werd vorig jaar juni door een arrestatieteam (AT) uit zijn huis in de Meppeler wijk Koedijkslanden gehaald. Ook viel het AT binnen bij het huis van zijn vader aan de Jan Mankeshof in dezelfde wijk.

H. was in juni vorig jaar net onder strenge voorwaarden vrij na een lange celstraf voor de import en handel in harddrugs, wapenhandel en het leidinggeven aan een criminele organisatie die vanuit Meppel opereerde. Zijn arrestatie vorig jaar volgde op de vondst van zijn DNA op één van de wapens die in maart 2019 in een garagebox in de Hoofddorpse wijk Graan voor Visch werden gevonden Het is totaal onduidelijk hoe en wanneer het DNA op het wapen is gekomen. Daarmee is er te weinig om hem te vervolgen.”

De politie-inval aan de Jan Mankeshof in Meppel veroorzaakte een hoop onrust in de buurt. Buurtbewoners klaagden al langer over overlast in die straat. De gemeente Meppel plaatste in augustus vorig jaar camera’s om “het veiligheidsgevoel van bewoners te bevorderen”. Dat gebeurde in eerste instantie voor een half jaar. Inmiddels heeft burgemeester Richard Korteland na overleg met de buurtbewoners besloten de camera’s weg te halen. Bron RTV Drenthe

Foto Pixabay