Evenementen

Meppel, vanaf 8 juli het hart van fietsend Europa!

Vanaf 8 juli .a.s. is Meppel het hart van fietsend Europa. Meer dan 1300 deelnemers uit 12 verschillende landen fietsen 7 dagen lang meerdere routes door het mooie Drenthe en de Kop van Overijssel.

De opdrachtgever van de “Semaine Européenne de cyclotourisme 2022” oftewel de “Europese week van het Fietstoerisme 2022” is de UECT, met hoofdkantoor in Parijs. De organisatie van het evenement ligt in handen van de Stichting Drentse Fiets4daagse Meppel.

De aankomst van de deelnemers is op vrijdag 8 juli vanaf 14.00u. Meer dan 550 campers, caravans en tenten komen te staan op Sportpark Ezinge, wat voor die periode omgebouwd is tot een tijdelijke camping. Naast entertainment in de centrale tent, verzorgt de organisatie ook restaurant faciliteiten voor ontbijt en diner voor de deelnemers.

De deelnemers krijgen een varieteit aan routes voorgeschoteld, varierend van 40, 80 of 120 kilometer. En voor de niet-fietsers zijn er diverse non-cycling events gepland, zoals een rondvaart door Giethoorn en een bezoek aan de eendenkooi bij Sint Jansklooster. Ook wordt voor de deelnemers in samenwerking met de Meppeler Handelsvereniging een ‘Picknick in the City’ georganiseerd.

Op zondagmiddag 10 juli vindt de opening plaats van het evenement. Vanaf 14. 30 u gaan de meer dan 1300 deelnemers op de fiets over het Kerkplein in Meppel alwaar onder toeziend oog van de burgemeerster van Meppel, de heer R. Korteland, de voorzitter van de UECT, de heer P. Godard en de voorzitter van de Stichting Drentse Fiets4daagse Meppel, de heer Bart Kattenberg, het fietsdefile zal worden afgenomen. Om 1530u vindt dan op het Kerkplein de formele opening van de Europese week van het Fietstoerimse 2022 plaats.

En na zeven dagen fietsen en genieten is er op vrijdag 15 juli een feestelijk ontvangst aan de finish met de welverdiende medaille voor elke deelnemer.

Foto Shutterstock