Nieuws

Open bedrijvendag en Meppel aan Zee slaan handen inéén

Dit jaar vindt de open bedrijvendag plaats op zaterdag 5 november. Voor het eerst slaan de organisaties van de open bedrijvendag en Meppel aan Zee de handen inéén. De leerlingen en bezoekers krijgen de kans om een extra breed aanbod bedrijven te bezoeken. In het kader van het thema “How it’s done” vragen we Meppeler bedrijven niet alleen het bedrijf te laten zien, maar ook hóe je het doet. Op deze manier laten we samen zien veel verschillende mooie bedrijven in Meppel hebben.

Inschrijving geopend
Ondernemers hebben recent een aankondiging ontvangen. Hiermee is de inschrijving geopend. Ieder bedrijf, groot of klein, in de gemeente Meppel kan meedoen met de open bedrijvendag, waar Meppel aan zee onderdeel van is. Zo laten we ondernemend Meppel goed zien! De open bedrijvendag vindt plaats op zaterdag 5 november 10 – 16 uur.

Deelnemende bedrijven worden uitgenodigd om op 11 oktober een ontbijtbijeenkomst bij te wonen om elkaar als deelnemer te leren kennen & te inspireren om de dag tot een groot succes te maken. Jeroen van de Ende, directeur Port of Zwolle zal de deelnemende bedrijven meenemen in de wereld van de havenontwikkeling van Meppel en wat dit betekent voor andere sectoren.

Deelname Meppel aan Zee Dit jaar sluit ook Meppel aan Zee aan bij de Open bedrijven dag Meppel. Zo wordt de maritieme sector ook goed vertegenwoordigd. Stichting Meppel aan Zee is het platform waarop verbindingen tot stand komen tussen onderwijs, gemeente en ondernemers en actief zijn in – of met het Meppeler deel van de haven in Port of Zwolle.

Thema How it’s done We vragen Meppeler bedrijven om niet alleen het bedrijf te laten zien, maar ook hóe je het doet en daar waar het mogelijk het de bezoeker óók te laten doen. “Hoe mooi is het om toekomstige werknemers, de leerlingen en studenten, te laten zien; Hoe bakt de bakker brood, hoe administreert de accountant, hoe last de botenbouwer, hoe masseert de fysio, hoe schildert de schilder. En laat de bezoeker het ook doen. Maak van de OBD een doe-dag”, zegt Jan Albert Westenbrink, voorzitter Stichting Meppel aan Zee.

Iedereen is welkom Uiteraard is op de open bedrijvendag voor iedereen welkom! Ook dit jaar wordt er weer speciaal aandacht gevraagd bij scholieren van de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en de groepen 1 en 2 van het voorgezet onderwijs. De scholen in de organisatie zijn erg blij dat er weer een open bedrijvendag plaatsvindt. Kinderen hebben al lange tijd geen bezoeken kunnen brengen aan bedrijven en hebben hiermee minder goed zicht op welke beroepen er zijn.
Ook werkzoekenden worden er op attent gemaakt om de bedrijven te bezoeken. “Hoe mooi is het dat bedrijven hun deuren openen om zowel jeugd als volwassenen te laten zien hoe en op welke manier producten worden gemaakt”, zegt Anne van der Hulst, bestuurslid ICC Parkmanagement. Dat is gelukkig leren en werken in Meppel!

Doe mee! Onze oproep aan iedereen is om vooral mee te doen. Samen laten we zien hoe veelzijdig Ondernemend Meppel is. Zo kunnen we leerlingen, werkzoekenden en andere belangstellenden een mooi programma bieden. Nu al opgeven kan via de website www.obdd.nl. Meer informatie? Mail naar Secretariaat ICC-PMM secretariaat@iccpmm.nl. Laten we er samen een fantastische dag van maken!

Organisatie Open bedrijvendag en Meppel aan Zee De organisatie bestaat dit jaar uit ICC-Parkmanagement, RSG Stad & Esch, CSG Dingstede, Drenthe college, Regiocampus Ondernemerspunt, Gemeente Meppel & Meppel aan zee.