Sport

Meppel City Run opent inschrijving op 1 februari

Goed nieuws voor de hardlopers: De Meppel City Run keert dit jaar terug. Ondanks de blijvende onzekerheid geven de huidige coronacijfers het bestuur voldoende vertrouwen om de inschrijving te openen vanaf 1 februari. De laatste twee edities werden afgelast vanwege het coronavirus. Iedereen die toen al inschreven stond, kan dat gemakkelijk omzetten.

Momenteel worden de puntjes op de i gezet, vertelt organisator Wiebo Walstra. “We zijn technisch bijna klaar om de inschrijvingen te ontvangen. Wij waren voornemens om 1 januari de inschrijving te openen. Toen gooide de omikronvariant even roet in het eten. Dat leidde tot zoveel besmettingen dat een wedstrijd in mei minder aannemelijk werd. Nu neemt de druk op de zorg gelukkig af. De kans wordt steeds groter dat het door kan gaan. Dat geeft ons vertrouwen.”

Deelnemers die zich in 2020 of 2021 hebben ingeschreven en door afgelasting niet in actie kwamen krijgen binnenkort een mail met een nieuw ticket. “Dan kunnen ze zich kosteloos inschrijven”, vervolgt Walstra. “Als je niet wilt deelnemen kun je het startnummer doorgeven aan een vriend, of het geldbedrag doneren aan een betrokken goed doel: het jeugdfonds sport en cultuur.”

De wedstrijd keert terug in zijn originele vorm. Het parcours wordt gehandhaafd en er zijn twee keuzes: de 4 mijl of 8 mijl. “De focus zit nu niet op nieuwigheden”, aldus Walstra. “We gaan gewoon door zoals we in het verleden hebben gedaan. We zijn al heel blij dat de wedstrijd weer in de steigers staat. Alle aandacht gaat nu naar het terugbrengen van dit evenement.”

Vorig jaar organiseerde de MCR een digitale variant om de lopers toch iets te bieden. Daar deden zo’n 300 deelnemers aan mee. Voor de terugkeer van het echte werk mikt Walstra hoger. Er zijn momenteel 2000 medailles in bestelling en hij hoopt die allemaal uit te reiken op wedstrijddag 22 mei 2022. “Het wordt een van de eerste hardloopwedstrijden van Nederland die wel hervat wordt. Dat is ook tricky want corona blijft onvoorspelbaar”, weet Walstra. “Maar we moeten het doen. Iedereen rekent erop: organisatie, sponsoren, vergunningverlener en bovenal: de sporter.”

Tekst en foto: RTV Meppel