Nieuws

Leger des Heils legt opnieuw deken van Warme Kamers over Nederland

Ook deze winter opent het Leger des Heils iedere dag de deuren van ruim honderd buurthuiskamers. In een tijd waar bestaanszekerheid voor steeds meer Nederlanders een probleem is, willen we een deken van Warme Kamers over Nederland leggen. En daarmee een plek bieden aan iedereen die op zoek is naar warmte en gezelligheid. In de winter van vorig jaar startte het Leger des Heils al met de Warme Kamersactie, zodat niemand in de kou hoefde te zitten als gevolg van de stijgende energiekosten.

Deze actie krijgt nu een vervolg. Met behulp van de bibliotheken, andere organisaties, bedrijven, scholen en kerken waren er vorige winter in totaal ruim 1.400 Warme Kamers geopend door heel Nederland. De bibliotheken hebben zich weer aangesloten, net zoals een aantal andere organisaties. Op dit moment zijn er al meer dan 1.000 Warme Kamers beschikbaar. Bedrijven, organisaties, scholen en kerken kunnen zich ook nu weer aansluiten bij de actie en ook particulieren kunnen zich als vrijwilliger melden om zo opnieuw een deken van warmte over Nederland te leggen.

Meer informatie over de Warme Kamers is te vinden op warmekamers.nl. Aanmelden als Warme Kamer of vrijwilliger kan daar ook, of meld je aan via warmekamers@legerdesheils.nl of tel. 088 065 31 88.

Tekst en foto Leger des Heils