Cultuur

Een Jan Rotmiddag door Marjolein Meijers & vrienden

Op zondag 21 januari om 14.00 uur komt Marjolein Meijers een concert geven in Cultureel Café De Amer. In 2022 overleed zanger, componist, tekstdichter en columnist Jan Rot. De taalkunstenaar stond meerdere malen op het Amerpodium. Samen met Marjolein Meijers vormde Jan twintig jaar lang het duo An & Jan. Marjolein Meijers heeft Jan Rot beloofd om zijn liedjes te blijven spelen. En dat doet ze.

Over dit concert vertelt Marjolein: “Je gaat toch wel een voorstelling maken met mijn liedjes?” Dat was een van de dingen die Jan en ik bespraken de laatste keer dat ik hem zag. We zaten in de auto op weg naar Amsterdam. Die dag heb ik een paar uur met hem doorgebracht. De laatste keer, dat wisten alle twee. Nu maak ik samen met Jakob Klaasse (40 jaar vast begeleider van Jan), Walter Kuipers en Onno Kuipers een serie voorstellingen die we de komende jaren als meezingvoorstelling gaan spelen. De teksten worden groot geprojecteerd. In De Amer spelen wij deel één van het drieluik, de vroege jaren van An en Jan.”

Een concert in Cultureel Café De Amer is bij te wonen door te reserveren via www.cafedeamer.nl/reserveren-en-annuleren .

Tekst/foto aangeleverd