Sport

Hartono gaat dubbelen tijdens haar debuut voor Nederland

Tennisster Arianne Hartono uit Meppel mag dit weekend de dubbel spelen tijdens haar debuut voor het Nederlandse Billie Jean King Cup-team. Captain Elise Tamaëla heeft haar opgesteld samen met dubbelspecialist Demi Schuurs.

Het is de eerste keer dat Hartono is opgeroepen voor het Nederlands Team, dat vanaf vrijdag in actie komt tegen Spanje. De singlewedstrijden worden gespeeld door Arantxa Rus en Lesley Pattinama-Kerkhove. Kopvrouw Rus, de nummer 74 van de wereld, neemt het in de eerste wedstrijd op tegen Nuria Párrizas Díaz, de mondiale nummer 55. Pattinama-Kerkhove, die 141e staat, treft vervolgens Sara Sorribes Tormo, de enige speelster in Den Bosch uit de top 50: ze staat 49e.

“Arantxa is voor mij de absolute nummer 1 van dit team. De keuze voor het tweede enkelspel was niet gemakkelijk. Lesley en Arianne stonden beiden heel goed te trainen en ze dreven elkaar naar een hoger niveau. Dat is wat je als captain wilt zien uiteraard. Uiteindelijk heeft de ervaring de doorslag gegeven”, aldus Tamaëla. Saillant detail is dat de captain ook de privécoach is van Pattinama-Kerkhove.

De wedstrijden beginnen vrijdag om 14.00 uur. De inzet van de ontmoeting is een plek bij de Billie Jean King Cup Finals. Spanje kan in de Maaspoort niet beschikken over de twee topspeelsters Garbiñe Muguruza en Paula Badosa, die zich hebben afgemeld.

Tekst: RTV Drenthe. Foto Shutterstock