HanzeOrkest en Wibi Soerjadi in Russische sferen

Op zondag 14 november om 15.00 uur geeft het HanzeOrkest Zwolle een najaarsconcert in de Grote- of Mariakerk te Meppel. Het symfonieorkest brengt een Russisch programma, met de tweede symfonie van Borodin, de “Bruid van de Tsaar”-ouverture van Rimsky-Korsakov en het tweede pianoconcert van Rachmaninoff met de vermaarde Wibi Soerjadi als solist. Een uniek concert met een groot symfonieorkest en een beroemd pianovirtuoos. Het Russische programma is romantisch, meeslepend, indrukwekkend en toch toegankelijk.

De ouverture van Rimsky-Korsakov vormt de opening van de opera “De bruid van de Tsaar”, over Tsaar Ivan IV, bijnaam “de verschrikkelijke”. Een spectaculair stuk met een folkloristische sfeer.
Borodin’s tweede symfonie is een monumentaal werk, vol prachtige melodieën, grootse tutti-passages en intieme solo’s. Het HanzeOrkest is op volle sterkte te horen, met een grote kopersectie en uitgebreid slagwerk.
Het tweede pianoconcert van Rachmaninoff is niet alleen enorm geliefd bij bewonderaars van klassieke muziek, de melodieën worden ook gebruikt in films en popsongs.

Het talent van pianist Wibi Soerjadi was al op jonge leeftijd onmiskenbaar. Hij voltooide zijn conservatoriumstudie eerder dan gebruikelijk, met de hoogst mogelijke cijfers en onderscheidingen. Hij bouwde internationaal zijn naam op met prachtige concerten, samenwerkingen en het winnen van vele prijzen. Hij nam talloze cd’s en dvd’s op met zijn werk. Zijn uitvoeringen van Rachmaninoffs pianoconcerten zijn zeer geliefd en een grote uitdaging voor het HanzeOrkest, een semi-professioneel symfonieorkest uit Zwolle en de wijde omtrek, dat onder leiding staat van Frank Adams.

Kaarten voor het concert zijn te bestellen via https://hanzeorkest.nl/

Foto HanzeOrkest