Natuur

Fotografeer en meer…het Drouwenerzand bij avondlicht

Dinsdag 16 augustus 2022 houdt Nationaal Park Drentsche Aa een fotografeer excursie op het Drouwenerzand. Het Drouwenerzand, een natuurparel van Het Drentse Landschap, is het eerste aardkundig monument van Drenthe. Daarnaast is het onderdeel van het Nationaal Park Drentsche Aa en Natura 2000-gebied. De zandverstuiving is nog steeds prominent aanwezig in het gebied. Verder zijn er prachtige jeneverbesstruwelen en imposante solitaire dennen en eiken. Genoeg om op de gevoelige plaat vast te leggen.

Start om 18.30 uur op parkeerplaats Alinghoek, Alinghoek 16A, Drouwen. De excursie duurt ongeveer 2,5 uur en is ca. 2,5 km. Deelname is gratis. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Excursie voor amateurfotografen, liefhebbers van natuur en natuurfotografie met belangstelling voor het stroomgebied van de Drentsche Aa. Op fotogenieke punten staan we wat langer stil, zodat we de gelegenheid hebben om het landschap (of de details) vast te leggen. Een statief wordt aanbevolen, evenals het dragen van waterdichte wandelschoenen. Honden worden niet toegelaten. Deze ‘Fotografeer en meer’-excursie maakt deel uit van een reeks fotografie-excursies die door de seizoenen heen gegeven worden.

Deze excursies zijn geschikt voor bezitters van alle typen camera’s. Kijk voor de overige data in de Activiteitenkalender op www.drentscheaa.nl of op de facebookpagina van het Nationaal Park.

Foto Pixabay