Regio

Steenwijk Vestingfeest woensdag 17 augustus

Volop vermaak voor de kinderen komende woensdag tijdens het Vestingfeest in Steenwijk. Het thema deze dag is Fun for Kids. Op de Markt kan er naar hartenlust worden gespeeld, gesprongen en geklauterd op allerlei speeltoestellen. Er is een klimtoren, een speelwagen en de stormbaan om heerlijk op te ravotten. De Bungee trampoline is er voor de wat grotere kids en het giga springkussen mag uiteraard niet ontbreken.

Plezier voor jong en oud
De Scutterie zorgt om 11.00 uur weer voor de officiële opening van het Vestingfeest met het hijsen van de vlag en het verzorgen van verschillende demonstraties. Daarna is er in de winkelstraten braderie, muziek en entertainment. Er gebeurt van alles. De Roller DJ komt naar Steenwijk, Karreweits speelt vrolijke, muzikale noten en Tjilp, twee reusachtige vogels, doet iedereen verstelt staan. De Vestingfeesten zijn gratis te bezoeken en worden mogelijk gemaakt door de gezamenlijke ondernemers in de binnenstad van Steenwijk.

Kinderrommelmarkt en cultuur snuiven
De kinderen kunnen spulletjes verkopen tijdens de kinderrommelmarkt bij de Grote Kerk Vanaf een uur of half acht in de ochtend kan er een plekje worden uitgezocht en om 12.00 is het afgelopen. Degene die meer wil weten over de historie van de Vestingstad kan de audiotour of interactieve Vestingroute lopen. In het stadsmuseum staat de nieuwe tentoonstelling ‘Wie niet sterk is ….’ centraal, de toren kan deze zomer ook op woensdag worden beklommen en uiteraard is Villa Rams Woerthe te bezoeken.

Live in het Park
In het sfeervolle Park Rams Woerthe organiseert Rabo Theater De Meenthe ‘s avonds ‘Live in het Park’. De Blue Grass Boogiemen staan deze avond op het programma. Tickets zijn verkrijgbaar via www.demeenthe.nl.

Het actuele programma wordt gepubliceerd op https://steenwijkvestingstad.nl/

Foto’s Vestingfeest