Sport

DOS’46 viert 75-jarig jubileum in weekend vol festiviteiten

Korfbalvereniging DOS’46 bestaat 75 jaar en dat mag iedereen weten! Door corona moesten de festiviteiten een jaar worden uitgesteld maar in het weekend van 20, 21 en 22 mei wordt de verjaardag van de Nijeveense korfbalclub groots gevierd op het eigen terrein op sportpark Tussenboerslanden in Nijeveen.

Vrijdagmiddag 20 mei om 17.00 wordt er afgetrapt met een netwerkborrel voor genodigden. Vervolgens is er om 20.00 uur een ludieke veiling die voor iedereen toegankelijk is. Dus ook niet-leden van DOS’46 zijn van harte welkom! Voor mensen die mee willen bieden is het advies om zich aan te melden via de website. De veilingavond zal worden afgesloten op feestelijke wijze met DJ Spinmaster.

Zaterdagmiddag 21 mei wordt de viering van het jubileum voortgezet met een grootse reünie voor leden en oud-leden. Vanaf 14.00 uur worden de feesttent en kantine omgedoopt tot museum en mini-bioscoop en is er tijd om onder het genot van een hapje en een drankje oude herinneringen op te halen en nieuwe daaraan toe te voegen. Vanaf 17.30 uur zullen foodtrucks op het terrein staan om de gasten een goede bodem te laten leggen voor de spetterende feestavond die vanaf 20.00 uur zal volgen. Met afwisselende optredens van DJ Remco en het welbekende KaramBAM! heeft de jubileumcommissie van DOS’46 een fraai programma in elkaar weten te zetten.

Op zondagmiddag 22 mei vindt er vanaf 12.00 uur een jeugdactiviteit plaats voor jeugdleden van DOS’46 o.l.v. de A-selectie van de club. Van 16.00-19.00 uur wordt het jubileumweekend afgesloten. Er is dan de mogelijkheid om een frietje te scoren bij de patatkraam van catering- en exploitatiebedrijf Busscher, die overigens het gehele weekend paraat zal zijn bij alle festiviteiten. Ten slotte eindigt het jubileum van DOS’46 zondagavond met een gezamenlijke toast op het 75-jarig bestaan.