Nieuws

Meppeler licht verliefde vrouwen op

Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt een 51-jarige man uit Meppel van het oplichten van drie verliefde vrouwen. De Meppeler staat vandaag voor de rechtbank in Assen. De drie vrouwen uit Friesland, Assen en Hardenberg liet hij berooid achter, zo blijkt uit de verdenking. Dit gebeurde volgens het OM in de periode van 2013 tot eind 2018.

Zaak in tv-programma
Een van de slachtoffers deed in 2017 haar verhaal in het televisieprogramma Opgelicht. Ze was net gescheiden en leerde ‘Ronald Jansen’ kennen. In het echt heet de man Onno P. De vrouw dacht na een scheiding een nieuwe liefde te leren kennen. “Hij had fantastische mooie praatjes. Hij gaf je het gevoel dat je werkelijk de koning op aarde was”, zei de vrouw in het programma. P. spiegelde de Friezin voor dat hij voor de AIVD (Nederlandse geheime dienst, red.) werkte en dat hij een eigen bedrijf had. Hij was vermogend en liet screenshots van zijn bankrekening zien.

Ton verloren
In werkelijkheid had de man financiƫle problemen doordat hij niet bij zijn geld kon. Toen de vrouw ontdekte dat haar geliefde meer relaties onderhield, zette ze een streep door hun verhouding. Ze was inmiddels een ton kwijtgeraakt. Dat geld wil ze nu op hem verhalen.

Tekst RTV Drenthe
Foto Shutterstock