Nieuws

Dorpsvereniging Nijeveen presenteert uitkomsten enquête aan dorp

Donderdagavond 13 januari deelt Dorpsvereniging Nijeveen de resultaten van de onlangs gehouden enquête met de inwoners. Tijdens een online-bijeenkomst worden de meest opvallende en spraakmakende uitslagen via een live-verbinding gepresenteerd. De Nijeveners kunnen hierop reageren en meepraten over het vervolg. Aan de hand van deze gesprekken gaat het bestuur aan de slag om de doelen en activiteiten voor komende jaren te bepalen en wordt de dorpsvisie aangescherpt.

Inwoners zijn het niet altijd eens
Meer dan 300 inwoners hebben de enquête ingevuld. Het dorp wordt gewaardeerd met een ruime 8 maar de Nijeveners laten ook weten dat het beter kan. Men is het ook niet altijd eens met elkaar. De bewoners zijn behoorlijk verdeeld over hoe de plantsoenen en bermen er in het dorp uit moeten zien. De dorpsvereniging wil tijdens de online-bijeenkomst bespreken wat te doen met dit verdeelde onderwerp en afstemmen welke invloed het bestuur hierop moet uitoefenen.

In Nijeveen blijven wonen
Een ander item dat zeker aan bod komt is ‘Wonen’. Veel inwoners willen zo lang mogelijk in het dorp blijven wonen. Hier horen ook voorzieningen voor ouderen bij en een betere doorstroom van de huizen in het dorp. Want ook jongeren willen in het dorp blijven wonen. De Nijeveners kunnen 13 januari aangeven wat verbeterd moet worden en wat men van de dorpsvereniging verwacht. Een belangrijk onderwerp dat zeker bijdraagt aan de leefbaarheid van het dorp.

Aanmelden voor de online-bijeenkomst
Nijeveners die nieuwsgierig zijn naar de resultaten en mee willen denken en praten kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst, die in verband met de huidige lockdown, via een Teams verbinding online wordt gehouden. Op https://www.dorpsverenigingnijeveen.nl/ kan men zich aanmelden. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en zal ongeveer twee uur duren. Alle inwoners, ook degene die de enquête niet heeft ingevuld, worden van harte uitgenodigd om mee te doen. Na aanmelding wordt een link verstuurd om deel te nemen.

Foto Tineke Knorren