Nieuws

De Dukers hebben plaats voor nieuwe Lifeguards

Afgelopen weekend stonden sommige omstanders raar te kijken. Want wie springt er op een regenachtige zondag in Meppel in de Gasgracht, om zich vervolgens te laten redden? Tijdens de zomer kijken we er niet van op, maar eind oktober? Al snel werden de kijkers gerustgesteld. Reddingsbrigade De Dukers hield een instuif. Ze hebben weer ruimte voor nieuwe lifeguards en willen graag iedereen kennis laten maken met hun nuttige werk.

Eind dit jaar start de opleiding Waterhulpverlening. Dan worden leden getraind in de diverse taken die de Reddingsbrigade uitvoert tijdens evenementen of een inzet van de Nationale Reddingsvloot. In de opleiding wordt er onder andere getraind in toezicht houden, communicatie, Eerste Hulp verlenen (EHBO) en reddingstechnieken.

Reddingsbrigade De Dukers is actief voor toezicht en hulpverlening bij diverse evenementen op en rond het water. Onder andere de sinterklaasintocht, survivalruns en triatlons. De Nationale Reddingsvloot wordt ingezet bij grote watercalamiteiten en overstromingen in Nederland. Afgelopen zomer waren onze lifeguards ook actief bij het hoge water in Limburg.

Heb je interesse of wil je ook deelnemen? Meer informatie of contact: https://www.dedukers.nl/

Foto Arjan Tien