Concerten t.b.v. conservatorium in Charkiv

Bij de komende concerten (16, 20 en 21 april in respectievelijk Sleen, Havelte en Westerbork) zamelt het Drents Symfonie Orkest geld in voor het conservatorium in Charkiv. Deze actie is geïnitieerd door de FASO, de Federatie van Amateur Symfonie- en strijkOrkesten, waarbij ook het DSO is aangesloten. Onder het motto “musici helpen musici” willen de leden-orkesten van de FASO het conservatorium in Charkiv, de op een na grootste stad in het noordoosten van Oekraïne, een financieel steuntje in de rug geven bij het herstel van het conservatorium.

Gevraagd: een financiële bijdrage
Bij de concerten in Sleen, Havelte en Westerbork kunnen de bezoekers een gift doen voor dit doel. Het DSO stort de opbrengst op een speciale rekening van de FASO. Het conservatorium in Charkiv geeft aan aan welke doelen het geld zal worden besteed en doet verslag van het uiteindelijke resultaat.

Werken aan een toekomst
In vredestijd werden aan het conservatorium in Charkiv jaarlijks zo’n 900 studenten opgeleid. Het conservatorium heeft hard hulp nodig voor herstel van de gebouwen en voor reparatie, onderhoud en vervanging van instrumenten die zwaar te lijden hebben gehad onder de oorlog. Herstel van de ruimten en de instrumenten betekent dat het symfonieorkest, het volksmuziekorkest, het kamerorkest, het jazzorkest en de verschillende koren van het conservatorium weer aan een muzikale toekomst kunnen gaan werken.

Tekst/foto DSO