Nieuws

Column van Jos: Oranje eindelijk weer boven!

Na 2 jaar stilte en aangepaste evenementen en uitreikingen, en alles op 1.5 meter, mocht het dit jaar eindelijk weer normaal. De Algemene Gelegenheid tot verlening van Koninklijke Onderscheidingen ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning. Kortweg de Lintjesregen. Vorige week dinsdag vond in de prachtig verbouwde Oude Kerk, nu de Samenstroom, de lintjesregen in Meppel plaats. 14 mensen werden er onderscheiden. Als dank en blijk van waardering voor hun inzet voor stad, dorp en maatschappij.

Prachtig dat deze mensen dat al zo lang en geheel belangeloos doen. Met een smoesje naar de kerk gelokt, was daar het moment dat onze burgemeester de lintjes mocht opspelden. “Het heeft Zijne Majesteit de Koning dan ook behaagd “ Na de lintjesregen was het tijd voor Oranjebitter, en het Wilhelmus. Uw columnist probeerde ook een glaasje Oranjebitter, maar dat bleek toch geen favoriet drankje te zijn! Maar, het hoort erbij, dus geen probleem! Ook langs deze weg, alle decorandi en hun naasten van harte gefeliciteerd met uw lintje,

En oprecht dank voor uw inzet! Hoezee! De volgende dag was het feest! Koningsdag. Voor het eerst sinds 2019 weer op de bekende normale manier. Mer z’n allen in de stad en één groot feest. Een prachtige oranje-dag! Eindelijk mocht het weer. Zelf was ik aan het werk bij één van de cafés, en het was hard werken. Door het mooie weer werd er volop gedronken en gefeest. Samen met de verschillende artiesten in de stad. Het is geweldig dat dit allemaal weer mag en kan. Zonder beperkingen of nadenken over regels! Oranje Boven!

Samen met de vele activiteiten in de stad werd het een hele mooie feestelijke dag! Een mooie opmaat naar de Cityrun in mei, het Grachtenfestival in juni, en de Meppeldagen in augustus. We mogen en kunnen weer. Na 2 jaar stilte of alles op een aangepaste manier te moeten doen, is de maatschappij weer open. En bruist deze stad weer zoals we het zo graag zien! De pleinen en de terrassen weer vol, de cafés en restaurants weer bezet door de trouwe gasten. Mooi dat dit weer terug is!

Foto Arjan Tien