Blues Top 100 2020, eindelijk.

Eindelijk, en toch houden we nog een slag om de arm, eindelijk kunnen we de ‘Alice Dutch Blues Top 100 Aller Tijden’ van ‘Blues Alert’ gaan uitzenden. En dat zal dan gebeuren op vrijdagavond 3 september vanaf 21.00 uur tot zaterdagmorgen 4 september 9.00 uur.

Normalerwijze doen wij dat altijd in januari. Eerst was dat in de tweede week en na het overlijden van de moeder van ‘Blues Alert’, Alice Lkm Piest (op 5 januari 2020), was het streven zo rond haar geboortedag 31 januari. Alice was met ‘Blues Alert’ begonnen ergens in 2013, in 2015 vond de allereerste uitzending van de ‘Blues Top 100 Aller Tijden’ plaats. Deze was in 2014 voorafgegaan door een speciale nacht over Cuby & the Blizzards (foto).

Medewerkers van het eerste uur zijn Folkert Hielema, Nico ‘Bluezy’ Bravenboer, Hugo Boudesteijn en uiteraard Alice. Ton Kok was er toen ook bij tot in 2017. Vereerd ben ik (Gerrit Kuik) dat Alice mij vroeg ‘Blues Alert’ van haar over te nemen. En dus heb ik mij er in 2020 graag bij aangesloten.

Door alle coronaperikelen was het allemaal in januari niet mogelijk in die kleine studio. Zelfs niet wanneer we tijdelijk naar een andere locatie zouden verhuizen. Dus nu dan eindelijk op vrijdag 3 september vanaf 21.00 uur. En wie zou dit keer op één staan? Is de top drie voor het zoveelste jaar ongewijzigd? En is ook dit jaar Sandra Plug met tien noteringen degene die het vaakst in de lijst staat? Of is het ook met dit soort polls, zodra je een beetje uit beeld valt, door ziekte dit keer, dat je gauw bent vergeten door een groot aantal mensen?

Er waren bands bij die hun achterban aardig aan het pushen waren geweest om toch maar zo veel mogelijk stemmen te krijgen. Wij hadden de indruk dat het vooral Captain Morgan Express en de Wildman Bluesband toen goed gelukt was. Dit jaar lijkt het er op dat Mo & the Stage Animals en Raymunda goed bezig zijn geweest. Zien we weer wat meer van de Twelve Bar Blues Band verschijnen? En zien we GG & the Cruisers dit jaar nog? De ene band laat veel van zich horen nu ze weer na zoveel jaar gaan toeren, terwijl de ander alweer jaren niet zo heel veel nieuws meer brengt. Al heeft de corona daar natuurlijk ook heel veel schuld aan gehad.

Wie wordt de hoogste nieuwe binnenkomer en wie vallen er allemaal buitenboord? Allemaal vragen die we in de nacht van 3 op 4 september kunnen gaan beantwoorden. Dus luister naar ‘Alice Dutch Blues Top 100 Aller Tijden’ van ‘Blues Alert’ op RTV Meppel.