Alderik Vos volledig eigenaar Roelof Berg Makelaardij

Makelaar Alderik Vos (39) is sinds 28 september volledig eigenaar van Roelof Berg Makelaardij in Diever. Dinsdag zetten hij en zijn zakenpartner Roelof Berg daarvoor de handtekeningen bij notaris Varekamp in Dwingeloo.

De overname werd in de afgelopen jaren goed voorbereid. Roelof startte het makelaarskantoor in Diever in 2004. In 2012 voegde Alderik zich bij het bedrijf als makelaar en kandidaat bedrijfsopvolger. In 2015 werd hij mede-eigenaar. Eind dit jaar wordt Roelof 65 jaar en draagt hij het stokje volledig aan Alderik over.

‘Nuchter en no-nonsense,’ beschrijft Alderik het bedrijf. Zelf wars van opsmuk, is het een bedrijfscultuur die hem past als een jas. ‘We zijn goed bereikbaar, we luisteren naar onze klanten en doen wat we zeggen. En precies dát is wat onze klanten zo waarderen.’

Alderik zet het bedrijf voort samen met een betrokken team van medewerkers die allen de weg kennen in zowel de omgeving, het landelijk leven als de regelgeving. Met ingang van 1 oktober is kandidaat makelaar Steven van Nus het team in de buitendienst komen versterken. Een waardevolle aanvulling; als geboren Dievernaar kent ook hij de omgeving en de cultuur. Bovendien is hij geen onbekende bij Roelof Berg Makelaardij: in 2014 werkte hij, na een stage, al bij het makelaarskantoor.

Roelof blijft tot 1 januari bij het bedrijf betrokken om zijn lopende zaken af te handelen. Met meer dan 150 verkochte woningen per jaar kan hij met trots een gezond en succesvol bedrijf overdragen.

Foto Alanda de Boer