800 kilo vuurwerk in beslag genomen in Nijeveen

Een tipgever meldde bij de politie dat er mogelijk een grote hoeveelheid vuurwerk zou zijn opgeslagen in Nijeveen. Naar aanleiding van die tip heeft de politie gisteren onderzoek in de woning gedaan. De woning bleek vol te staan met dozen professioneel vuurwerk dat was bestemd voor de verkoop aan particulieren. Er is een 48-jarige man uit de gemeente Meppel aangehouden. Hij zal worden verhoord. Inmiddels blijkt het te gaan om ruim 800 kilo aan professioneel vuurwerk. Het bewaren van zoveel vuurwerk is niet alleen illegaal, maar ook erg gevaarlijk.

Dergelijk vuurwerk wordt vaak niet veilig opgeslagen en vormt daarmee een gevaar voor de omgeving. In dit geval was het vuurwerk ook niet veilig opgeborgen, zo was het bijvoorbeeld in afvalcontainers verstopt. Het vuurwerk dat de politie nu in beslag heeft genomen, kan geen gevaar meer vormen of overlast veroorzaken.
Ook laat deze zaak zien hoe belangrijk het is dat u met de politie meedenkt! Weet u dat iemand vuurwerk verhandelt of dat ergens (zwaar) vuurwerk heeft opgeslagen? Meld het aan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Foto politie.nl