Nieuws

Theaterstuk “Be a Tree” voor Oekraïense kinderen

Vorige week was in de Plataan de Drentse première van het stuk “Be a Tree”. Een van de initiatiefnemers is Daria Zueva,actrice, zangeres en zangcoach en al vijf jaar inwoonster van Meppel. Zij heeft samen met de theatergroep “Let the Sunshine in” een theaterstuk gemaakt voor Oekraïense kinderen die op de vlucht voor de oorlog in Nederland verblijven. In Meppel was de opvoering voor de kinderen die momenteel in het voormalige Isala verblijven.

Het stuk vertelt het verhaal over het leven van bomen en hun kracht wanneer ze samen groeien, vergelijkbaar met het leven van mensen en gezinnen. De groep stelt voor dat het publiek het leven buiten vergeet en zichzelf voor een moment vergelijkt met de bomen. Het publiek krijgt het gevoel van eenheid dat ons allemaal sterker kan maken en helpt ons de ware kracht van de gemeenschap te voelen.

Het plan is om dit toneelstuk op te voeren in een reis-/carnavalvorm op verschillende locaties in Nederland waar op dit moment vluchtelingen uit Oekraïne worden opgevangen.

Foto RTV Meppel