Cultuur

Sophie Henderiks wint de voorleeswedstrijd gemeente Meppel!

Sophie Henderiks van basisschool OBS Sprinkels uit Meppel heeft vanmiddag de gemeentelijke voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in theaterzaal de Plataan. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort gemeente Meppel vertegenwoordigen in de provinciale finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2024!

De tien kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Adriënne van Dijk naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter  gesproken.

Sophie Henderiks las een fragment voor uit het boek ‘Mijn jaar in een tent’  van Tiny Fisscher. De jury vond dat Sophie heel mooi, rustig en spannend voorlas en dat ze een zeer goed voorleesfragment had gekozen. Sophie zal één van de deelnemers zijn aan de provinciale finale die op 17 april gehouden zal worden in Assen te Podium Zuidhaege.

Tekst/foto Biblionetdrenthe