RTV Meppel

Ruud Weber live in Blues Alert

Gerrit Kuik presenteert voor de 99e keer zijn programma Blues Alert en deze uitzending is het beluisteren meer dan waard. Hij ontmoet Ruud Weber in de studio, bekend van de bluesband King of the World. In hun 10-jarig bestaan heeft deze band al een dijk van een reputatie opgebouwd met vele optredens, zoals North Sea Jazz Festival, Hedon en Paradiso. Ze hebben al vele internationale tours achter de rug en hebben er ook al verscheidene tv- en radioshows op zitten, waaronder Pauw&Witteman, Derksen on the Road, Spijkers met Koppen en TROS-muziekcafé́. De band won diverse Blues Awards en hadden maar liefst 6 noteringen in de 2017 Dutch Blues Top 100 aller tijden.

Ruud is songwriter en verantwoordelijk voor de zang en bas. De band wordt aangevuld door Govert van der Kolm (toetsen en zang), Fokke de Jong (drum en zang) en Stef Delbaere (gitaar). Naast het werken met de band is Ruud ook een groot liefhebber van het musiceren op een akoestische gitaar in intieme setting. En daarvan zijn wij getuige tijdens deze uitzending van Blues Alert. Hij is daarbij niet alleen, maar samen met meestergitarist Lars Müller met wie hij al twintig jaar samen speelt. En dat is te horen tijdens de nummers die zij live ten gehore brengen: de magie springt er bij vlagen van af!

We horen diverse tracks van King of the World, die door Ruud en Lars zelf ingeleid en aangekondigd worden. Live spelen ze “Bluesified”, “Eyes of a child” en “Same old trouble”. En dit is, zoals gezegd, een lust voor het oor.

De complete playlist is terug te vinden op de Facebook-pagina van Blues Alert. De redactie en presentatie was in handen van Gerrit Kuik, de productie werd verzorgd door Henk Hoeben. De uitzending wordt herhaald op vrijdag om 21.00 uur en op zondag om 18.00 uur. Het is te ook te beluisteren via Radio Gemist op www.rtvmeppel.nl

Foto Henk Hoeben: live optreden Ruud Weber (r) en Lars Müller (l) in Blues Alert