Sport

Rugbyclub the Black Panthers wint eerste thuiswedstrijd

Zondag speelde Rugbyclub the Black Panthers de allereerste rugbywedstrijd in Meppel. Op het gras van de IJsbaan won het damesrugbyteam met 54-12 van de Greate Tryn uit Leeuwarden.

Na een kort feestelijke moment, waarbij hoofdsponsor Jan Weide een lint doorknipte en daarmee het veld officieel opende, kon de wedstrijd beginnen.

The Black Panthers had met name in de scrum een aantal nieuwe spelers staan. Zij pakten dit uitstekend op. De Meppeler dames hielden knap stand tegen de Friese scrum, die bekend staat om haar kracht.

Het spel draaide erom dat de scrum van the Black Panthers de tegenstander zoveel mogelijk onder druk zette om vervolgens via de sterke en snelle lijn aan te vallen. Dat werkte uitstekend. Binnen een kwartier hadden Claudia Boers, Anne van der Aa, van Rugbyclub Sneek, en Romy van Dijk al gescoord. Daarna kwamen de Greate Tryn iets beter in het spel en werd het vooral een gevecht tussen de voorwaartsen. Het spel golfde op en neer maar strandde aan beide kanten door knock ons en balverlies. Toch bleven the Black Panthers geduldig spelen. In de laatste minuten van de eerste helft kwam de bal weer 2 keer heel goed in de lijn en scoorden Myrthe Lanting en Anne van der Aa nog een try. Door 4 prima conversies van Maureen Cnossen was de ruststand 33-0.

Het begin van de 2e helft verliep wat moeizamer aan Meppeler kant, waardoor de Leeuwarder dames na 10 minuten hun 1e try konden scoren. Het duurde even voor de Black Panthers weer in hun spel kwamen, en de Friezinnen waren een paar keer dicht bij de trylijn van de thuisploeg. Halverwege de 2e helft zette het team uit Meppel nog even aan. Binnen 5 minuten wisten Eunice de Ruiter, Gwen Barth en Anne van de Aa (haar 3e try) te scoren. Maureen Cnossen benutte de conversies uitstekend. Daarmee was het beste er bij de bezoekers wel van af.

Toch was het slotakkoord voor Leeuwarden. In de allerlaatste minuut scoorden zij nog een try en kregen nog een penalty try. Dat maakte de blijdschap in Meppel er niet minder om. In hun allereerste wedstrijd in Meppel voor eigen publiek met dominant spel met 54-12 winnen had niemand durven dromen.