Natuur

Ontmoet de boswachter in het boswachterslab

Op dinsdag 11 juli houdt boswachter Lysander spreekuur in zijn kantoor in het Boswachterslab. Tussen 14.00 en 16.00 uur zit hij klaar om al je natuurvragen te beantwoorden. Als je een onbekende natuurvondst meebrengt, kun je samen uitzoeken wat het is. Wie weet krijgt het wel een plekje in de expositie, als je het wilt missen natuurlijk!

In het Boswachterslab zijn al een heleboel natuurschatten te vinden, maar vandaag zijn het er nog meer! De boswachter heeft in de afgelopen jaren namelijk een grote verzameling aangelegd. Zo kun je bijvoorbeeld in zijn ‘pootjestas’ kijken naar verschillende dierenvoeten. En ook kan hij je meer vertellen over waarom uilen geruisloos kunnen vliegen en duiven bijvoorbeeld niet.

Het Boswachterslab
Het kantoor van de boswachter heeft de sfeer van een rariteitenkabinet gecombineerd met een biologisch veldstation waar je van alles kunt ontdekken. In het midden van de ruimte staat een ‘bureau’ waar de boswachter of een hulp-boswachter zijn dagelijkse werk doet. Als hij of zij niet live aanwezig is, lijkt het alsof hij net weg is of zo terug kan komen uit het veld.

Ook is er de mogelijkheid om je eigen vondsten tentoon te stellen, wij willen dan ook alle bezoekers uitnodigen om hun eigen vondsten mee te nemen. Zo willen we de wilde natuur die buiten te zien is, binnen laten beleven.

Datum: Dinsdag 11 juli 2023
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha.
kosten: Gratis
Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold
https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/ontmoet-de-boswachter-drents-friese-wold

Tekst/foto: Staatsbosbeheer